sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Esbat

Esbat eli täysikuun aikaan vietetty "juhla", jolloin taikojen tekemiseen on paras aika, oli ja meni, mutta laiskana kirjoitan vasta nyt.
Siis esbateja on vuodessa 13, ei 12 kuten yleensä luullaan, sillä meillä nykyään oleva kalenteri ei ole enää niin tiuksti kytköksissä kuuhun.
Täydenkuun energiat ovat suotuisat kaikenlaisen magian harjoittamiselle. Ja yleensä kaikki rituaalinen yms 'isompi' magia jätetäänkin esbaateille. Tai tietenkin riippuu täysin siitä mikä lasketaan rituaaliksi, jos meditointi on sinusta rituaali, niin mikäs siinä sitten.
Oikeastaan jos asia tuntuu vaikeasti ymmärettävältä niin sitä voisi selittää näin kristityillä on sunnuntaisin jumalanpalvelus ja wiccoilla täydenkuun aikaan esbat.
Itse en ole pahemmin näitä viettänyt, mutta ehtiihän sitä.
Yleensä täydenkuun aikaan on aivan ihanat energiat ja minä ainakin virittäydyn "magia taajuudelle" jo täydenkuun näkemisestä.
Drawing down the moon
Conveneissa, eli noitapiireissä (vähn kuin se kristittyjen seurakaunta) täydenkuun aikaan suoritetaan joskus rituaali nimeltä drawing down the moon. Siinä jumalattaren henki vedetään ylipapittareen ja hän voi puhua convenlaisilla. Itse en tietenkään conveniin kuulumattomana ole koskaan kyseistä rituaalia nähnyt, enkä tehnyt. Ja nyt varoituksen sana siltä varalta, että joku ihan polkunsa alkutaipaleella luke tätä: älä yritä tätä yksin ilman asiaan kuuluvaa tietoa ja ilman että paikalla on joku joka tietää miten toimia. Tätä suorittavat vain convenit hyvästä syystä!
    Puolet tärkeistä asioista taisi jäädä sanomatta, mutta joo... Sen siitä saa kun kirjoittaa tajunnan virtana.
Lopuksi taas niitä kuvia! Eivät ole omiani jne...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti