keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Book of Shadows - Varjojen Kirja

Book of Shadows eli suomeksi Varjojen Kirja, on wiccan tai noidan "työpäiväkirja" tai muistikirja.
    No niin tässä tekstissä aijon olettaa että lukija tietää perus asiat wiccasta. Vaikka vain sen wikipedian selostuksen, jos ei muuta.
    Takaisin aiheeseen. Varjojen Kirja on yleensä yksityinen, mutta convenien (vähän niin kuin kristittyjen seurakunta, porukka wiccoja, jotka harjoittavat uskontoaan yhdessä) uudet jäsenet saavat yleensä kopioitavakseen convenin oman Varjojen Kirjan.
Me yksin luudallamme lentelevät taas kokoamme kirjamme itsemme. Kokemuksesta ja/tai kirjoista.
   Itse sain vasta tämän kirjasen itselleni ostettua, musta tiimarista ostettu vihkonen, joka on tosin tarkoitus koristella. Kirjaani kootessa apuna ovat olleet netti, kirjat, intuitio ja vähäninen kokemukseni.
    Julkiset Varjojen Kirjat
Joitain Varjojen Kirjoja on myös julkaistu. Tällaisia ovat esimerkiksi omalta lukilistaltani löytyvä Lady Sheban Varjojen Kirja. Tälläinen on muuten löydetty myös Suomesta! Löytyy jopa joistain kirjastoista, kannataa kurkata, jos yhtään kiinnostaa. Ihan mielenkiintoista luettavaa, eikä tosiaankaan liian paksu!
Sisältö
No mitä tuohon kirjaan sitten kirjoitetaan? Oikeastaan se on täysin henkilökohtaista, mutta yleisinpiä tuntuvat olevat rituaalit, loitsut yms.
Koska tämä nyt on minun blogini niin kerronpa nyt jotain siitä vähästä mitä tuo oma kirjani sisältää... Olen kerännyt vasta pääasiassa teoreettista tietoa, joten tekstiä löytyy lähinnä riimuista, yrteistä ja väreistä yms. Tarkoitukseni olisi kirjoittaa vielä teoriaa mm. horoskoopeista, elementeistä ja no- monesta muustakin asiasta!

     Tämä polku on ikuista opiskelemista. (Kukaan joka tuntee minut koulussa ei usko tätä. Se tekee jotain ylimääräistä!!!!!!111oneone)
Itse ainakin olen kokenut tämän hyvin hyödyllisenä apuvälineenä. Helpottaa kun voi tarkistaa nopeasti jonkun niin-mitenkäs-se-menikään asian pläräämättä koko ziljoona sivista kirjaa. Jos sellaisen sattuu omistamaan. Minulla köyhällä ei ole yhtään aiheeseen liittyvää kirjaa, mutta lainailen niitä ahkerasti kirjastosta... Joka on muutenkin toinen kotini.
   Seuraavakai on luvassa postaus esbatista tai kirja esittely Avalonin Usvista, jonkä päätin kelpuuttaa tänne vaikka se romaani onkin.
Tässä vielä joitain Varjojen Kirjoja! Musta on minun, se on myös tuo avonainen, muut ovat netistä löytämiäni kaunokaisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti